Saturday, May 7, 2011

Macam mana nak buat kad ucapan sendiri

Macam mana eh nak buat kad ucapan sendiri guna komputer? Dah boring dengan kad yang ada kat kedai? Atau nak letak gambar sendiri dalam kad tu?

Ha di sini saya ingin berkongsi satu software yang anda boleh beli/cari  untuk membuat kad ucapan sendiri.

Namanya : Greeting Card Factory Photo Card Maker


 

 Software ini membolehkan anda 



memilih pelbagai jenis kad ucapan, samada lipat 2 ke, atau lipat 4 ke. Anda boleh mula buat ucapan dengan kertas kosong.



atau anda juga boleh memilih dari senarai "template" yang begitu banyak.


 Setelah memilih kad yang berkenan di hati, anda boleh menambah tokok lagi apa - apa yang di perlukan.





Contohnya jika anda ingin menambah gambar anda sendiri, maka tekan "Add Item" dan pilih




Software ini juga menyediakan clip art dengan menekan "Add Graphic from Library". Senarai gambar clip-artnya begitu banyak pilihan, anda pasti tak akan jemu.




Setelah siap, bolehlah anda print kad tersebut guna printer anda. Jika anda ingin print di kedai, pastikan anda memilih "Adobe PDF" sebagai printer device anda.

Harap Tips ini membantu.
Sebarang cadagan dan komen bolehlah post kat ruangan komen dibawah ya.

Terima Kasih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...